طراحی و ساخت اتاق تمیز داروسازی

طراحی و ساخت اتاق تمیز داروسازی

طراحی و ساخت اتاق تمیز داروسازی را به افرادی متخصص و البته کاربلد باید بسپارید که در غیر این صورت تنها اتلاف هزینه و زمان نتیجه ای خواهد بود که باید دریافت کنید. اتاق تمیز به اتاقی گفته می شود که بدون هیچ گونه آلاینده و آلودگی بتواند زمینه ای مناسب را برای انجام فعالیت های تحقیقاتی و بسیاری از خدمات این چنینی محیا کند. در زمینه داروسازی نیز کنترل دما، رطوبت و بسیاری از محاسبات گرمایی و سرمایی را نباید موضوع کمی در نظر گرفت.

در اینجا بخوانید: ولیدیشن اتاق تمیز

بررسی مراحل طراحی و ساخت اتاق تمیز داروسازی

چنانچه بخواهیم به مراحل طراحی و ساخت اتاق تمیز داروسازی اشاره داشته باشیم میتوان این مراحل را به این شکل مورد بررسی قرار داد ولی حقیقتاً چنانچه بخواهیم به این نکته اشاره کنیم که مهم ترین مرحله در بین مراحل طراحی و ساخت این نوع اتاق تمیز می تواند،

مرحله تهویه هوا برای ساخت به شمار می آید. عمدتاً کنترل هوا را دستگاه هواساز بر عهده دارد و دستگاهی ماند هواساز را یکی از ضروری ترین دستگاههای تهویه برای اتاق در نظر میگیرند.

بررسی مراحل طراحی و ساخت اتاق تمیز داروسازی

در مرحله اول طراح باید تعداد افراد را به عنوان پرسنل که در اتاق حضور دارند، مورد بررسی قرار دهد و توجه داشته باشید که این مرحله قطعاً مرحله ای مهم به شمار می آید.

مرحله دوم مرحله ای است که باید به درجه بندی و طبقه بندی اتاق از نظر تمیزی، طراح دقت کند؛ چرا که استانداردهای متفاوت برای درجه بندی تمیزی اتاق ارزیابی خواهند شد.

در اینجا بخوانید: اصول نصب و اجرای اتاق تمیز یا کلین روم چگونه باید باشد؟

مرحله سوم به مرحله ای اطلاق می شود که باید به کنترل فشار مربوط باشد و می توان گفت این مرحله نیز جزء مراحل حائز اهمیت به شمار می آید.

مرحله چهارم به جریان هوا مرتبط است که در این مرحله، باید به تعیین میزان جریان هوا، طراح بپردازد.

مرحله پنجم نیز جریان هوای ورودی از فیلترهای خروجی را تعیین خواهد کرد.

مرحله شیشم کنترل تعادل هوا نیز از موارد دیگری است که در مرحله ششم باید بررسی قرار گیرد.

مرحله هفتم را مرحله ای در نظر میگیرند که کلیه متغیرها را طراح مورد ارزیابی قرار می دهد.

طراح اتاق تمیز داروسازی برای تعیین چیدمان نیز باید به مرحله هشتم مراجعه کند.

اما مرحله نهم که مرحله یکی به آخر است، تمامی محاسبات سرمایی و گرمایی را طراح مورد بررسی قرار می‌دهد و اگر شما از یک تیم ماهر و کاربلد برای طراحی و ساخت اتاق تمیز داروسازی استفاده کنید، محاسبات اینچنینی را به نحو احسن برای شما انجام خواهند داد.

مرحله دهم نیز مرحله پایانی است که زمان شروع و آغاز ساخت اتاق تمیز را مشخص میکند و می توان گفت اگر کلیه مراحل قبلی به درستی پیش برود، قطعاً این مرحله را به درستی می توانید برای آغاز  ساخت در نظر بگیرید.

بررسی کنترل دما و رطوبت

برای طراحی و ساخت اتاق تمیز داروسازی باید به 2 مقوله کنترل دما و رطوبت توجه کنید. 66 تا 70 درجه فارنهایت دمایی است که برای کنترل دما مورد بررسی قرار می گیرد.  RH یا 45٪ + 5٪ نیز مناسب ترین سطح رطوبت را نشان می دهد که در کنترل رطوبت مورد ارزیابی قرار می گیرد.

از جمله دلایلی که باعث می شود کنترل رطوبت انجام پذیرد، می توان گفت به فرایند، کم کردن بارهای الکتریسیته ساکن، مواد و تجهیزات و همچنین راحتی پرسنل اشاره دارد.

بررسی کنترل دما و رطوبت اتاق تمیز داروسازی

استانداردهای اتاق تمیز باید چگونه باشد؟

استاندارد ساخت اتاق تمیز داروسازی

استاندارد فدرال ایالات متحده آمریکا و استاندارد ایزو سری ISO 14644- 2 را 2 استاندارد مهم برای طراحی و ساخت اتاق تمیز داروسازی می توان در نظر گفت. به هر حال ساخت چنین اتاقی یک سری پیچیدگی های مکانیکی را نیز دنبال می کند و باید به استاندارد های متفاوتی در این راستا طراح توجه کند.

یک سری اولویت ها و امکاناتی را استانداردها مشخص می کنند و به همین دلیل باید با افراد کار بلد و متخصص در این زمینه همکاری کنید.

سخن پایانی

طراحی و ساخت کلین روم از قوانین و استاندارد های خاصی بر خوردار است. طبق آن چه برای طراحی و ساخت اتاق تمیز داروسازی گفته شد، باید بدانید که مراحل گفته شده اگر به درستی مورد بررسی قرار نگیرند قطعاً نتیجه پایانی ساخت نمی تواند یک نتیجه ایده آل باشد. به همین دلیل لطفاً قبل از انجام هر نوع اقدامی با مشاورین و متخصصین ما در این مجموعه نیز در ارتباط باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اسکرول به بالا