لباس اتاق تمیز

لباس-کلین-روم

انسان عامل اصلی آلودگی در اتاق تمیز است، به طوری که ۴۰ درصد از کل آلودگی‌ها در اتاق‌های تمیز به طور مستقیم توسط انسان ایجاد می‌شوند. لباس اتاق تمیز به عنوان یک سپر محافظتی عالی، یک مانع بین فرد، کلین روم و محصول ایجاد می‌کند. به همین خاطر، پرسنل شاغل در کلین روم ضمن رعایت اصول بهداشتی، باید لباس خاصی نیز بپوشند. 

کارکنان اغلب بزرگ‌ترین و مهم‌ترین منبع آلودگی در هنگام پردازش محصولات و موادی که نیاز به سطح تمیزی و بهداشت بالاتر دارند، محسوب می‌شوند. منابع دیگر آلودگی نیز می‌توانند بر سطح تمیزی اثرگذار باشند، اما افراد مهم‌ترین منبع محسوب می‌شوند. می‌توان چهار منبع مستقل آلودگی را در محل پردازش محصولات شناسایی کرد:

  • انسان (کارکنان)
  • هوای محیط‌ اطراف
  • سطوح محیط اطراف
  • محصول و یا فرآیند (کار اصلی که کارکنان انجام می‌دهند)

چهار منبع آلودگی یعنی کارکنان، هوا، سطوح و محصول؛ همه با هم در ارتباط هستند که با پیکان‌های دوجهته نشان داده شده است. در کل، هر چهار مورد به یک اندازه مهم هستند اما در عمل باید دید که کدام موارد بالاترین اهمیت را در رابطه با کار در حال انجام دارند.

بیشتر بخوانید | تجهیزات استیل اتاق تمیز

کارکنان می‌توانند محصول یا فرآیند تولید را از طریق هوای اطراف، تماس مستقیم و غیر‌مستقیم با سطوح مختلف و هم‌چنین با تماس مستقیم یا غیرمستقیم با محصول و یا تجهیزات فرآیند، آلوده کنند. مهم‌ترین منبع ایجاد آلودگی با منشاء انسانی، فرآیند طبیعی ریزش مداوم سلول‌های اپیدرم است.

اتاق‌ های تمیز و سایر محیط‌های کنترل‌شده، برای حفاظت از محصول، فرآیند و یا کارکنان در برابر آلاینده‌های مختلف طراحی شده‌اند و از اهمیت بالایی برخوردار هستند. طراحی و ساخت مناسب اتاق تمیز برای محافظت کافی نیست، چالش واقعی زمانی است که کارکنان در اتاق حضور دارند و تلاش بر آن است که تولید در سطح مطلوبی از تمیزی انجام شود.

لباس-اتاق-تمیز

هنگامی‌که افراد وارد کلین روم می‌شوند، تمیزی اتاق به طور قابل توجهی تغییر می‌کند، زیرا انسان‌ها مقدار قابل توجهی ذره (اعم از ذرات غیرزیست‌پذیر و میکروارگانیسم) تولید  می‌کنند که تا حد زیادی به دلیل جایگزینی لایه بیرونی پوست است.

فرآیند جایگزینی لایه بیرونی پوست به‌طور مداوم و در کل بیست‌وچهار ساعت روز در جریان است. معمولاً برای جایگزینی کل سطح پوست، حدود چهار روز زمان لازم است که نشان می‌دهد نرخ تبادل این فرآیند بسیار سریع است. پوست قدیمی به شکل فلس‌های پوستی خشک‌شده درمی‌آید و پس از شل شدن، از بدن جدا می‌شود.

لباس اتاق تمیز مانع رها شدن بسیاری از این پوسته‌های جداشده می‌شوند و آن‌ها را در خود جای می‌دهند. اما برخی از این ذرات وارد هوای اتاق اطرافمان می‌شوند. در طی این فرآیند، بدن انسان روزانه بین ۶ تا ۱۳ گرم پوسته آزاد می‌کند. به این ترتیب، سالانه حدود ۵/۳ کیلوگرم پوسته از بدن جدا می‌شود. تعداد ذراتی که مردان تولید می‌کنند، نسبت زنان بیشتر است که عمدتاً به دلایل هورمونی است. هم‌چنین، ذرات پوستی که جوان‌ترها ایجاد می‌کنند، بیشتر از افراد مسن است.

بیشتر بخوانید | اتاق تمیز پرتابل چیست

با وجود آن‌که این پوسته‌ها از مواد مرده تشکیل شده‌اند، آلاینده‌های مهمی برای فعالیت‌های حساس زیستی (یعنی کار با مواد و فرآیندهای تولیدی که ممکن است توسط میکروارگانیسم‌ها آلوده شوند)، محسوب می‌شوند. زیرا سطح پوست بدن ما کم و بیش با میکروارگانیسم‌هایی پوشانده شده‌ است که بخشی از فلور طبیعی بدنمان محسوب می‌شوند.

در عمل، بدان معنی است که حتی اگر پوسته‌های آزادشده «مرده» باشند نیز باید به عنوان «ذرات زیست‌پذیر» در نظر گرفته شوند زیرا احتمال دارد حاوی میکروارگانیسم‌های زنده باشند.

چرا پوشیدن لباس اتاق تمیز اهمیت دارد؟

لباس اتاق تمیز پوشاکی است که پرسنل شاغل در کلین روم یا محیط کنترل‌شده می‌پوشند و یکی از تجهیزات حفاظت شخصی به شمار می‌رود. لباس‌ های اتاق تمیز برای جلوگیری از انتشار آلودگی ذرات روی بدن انسان در کلین روم طراحی شده‌اند.

استفاده از چنین لباس‌هایی برای محافظت از پرسنل، به ویژه هنگامی که با خطرات شیمیایی سروکار دارند، ضروری است. لباس اتاق تمیز معمولا ریزش ندارد، به این معنی که چیزی از خود بر جای نمی‌گذارد. همچنین این لباس‌ها بافته نمی‌شوند و برای پوشیدن در یک محیط کنترل‌شده، کاملا بی‌خطر هستند.

چرا پوشیدن لباس اتاق تمیز اهمیت دارد؟

الزامات لباس اتاق تمیز

انواع کلین روم، به لباس اتاق تمیز متفاوتی نیاز دارند. پروتکل روپوش کلین روم برای اطمینان از کنترل آلودگی و انطباق با استانداردهایی مانند ISO، EU-GMP ایجاد شده است. طبق طبقه‌بندی استاندارد ایزو، استفاده از روپوش‌های کلین روم، تنها در اتاق‌های تمیز ایزو کلاس ۷ و ایزو کلاس ۸ مجاز است.

بیشتر بخوانید | استاندارد اتاق تمیز

همچنین لازم است پرسنلی که وارد اتاق‌های تمیز ایزو کلاس ۵ و کلاس ۶ می‌شوند، باید روپوش‌های کلین روم با کلاه، دستکش و چکمه بپوشند.

بیشتر بخوانید | اتاق تمیز سافت وال چیست

جنس لباس‌ های اتاق تمیز

هدف از پوشیدن لباس اتاق تمیز این است که از انتشار آلودگی انسانی به اتاق تمیز جلوگیری شود. انتخاب جنس پوشاک این اتاق از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. برای مثال، مواد طبیعی مانند پنبه برای استفاده در کلین روم مناسب نیستند؛ زیرا از خودشان گرد و غبار و ذرات بر جای می‌گذارند.

در عوض، برای تهیه لباس اتاق تمیز، مواد مصنوعی ترجیح داده می‌شوند. برای این منظور، بسته به کاربرد، سه نوع ماده مصنوعی مورد استفاده قرار می‌گیرند که عبارتند از:

  • پارچه بافته‌شده از مواد مصنوعی: یک پارچه بافته‌شده محبوب برای لباس‌های اتاق تمیز، داکرون است که کم‌هزینه و بادوام می‌باشد. این نوع پارچه به طور گسترده در محیط‌های کنترل‌شده استفاده می‌شود، اگرچه ممکن است استاندارد مربوطه ایجاب کند که در برخی از اتاق‌های تمیز، از جنس دیگری برای لباس استفاده شود
  • پارچه غیربافته: یک متریال محبوب برای لباس اتاق تمیز، پلی‌اولفین از نوع spunbonded است که Tyvek نیز نامیده می‌شود. این پارچه کم هزینه، مصنوعی و بسیار قوی است و سد خوبی در برابر ذرات آلاینده و رطوبت ایجاد می‌کند
  • ترکیبی از پارچه‌های بافته‌شده و غیربافته: چنین ترکیبی در مواد لمینت PTFE منبسط شده مانند GORE-TEX وجود دارد. این متریال بسیار قوی، راحت و با قابلیت استفاده مجدد است. همچنین عمر طولانی دارد و می‌توان از آن در انواع کلین روم ها استفاده کرد

لباس‌ های یکبار مصرف و قابل شست‌وشو برای اتاق تمیز

لباس اتاق تمیز، در دو نوع یکبار مصرف و قابل شست‌وشو وجود دارد. لباس‌های قابل شست‌وشو به روش خاصی شسته می‌شوند تا آلودگی آنها پاک شود و بدون هرگونه آسیب، بتوانند باز هم مانع آلایندگی در محیط شوند. بسیاری از افراد می‌پرسند: «لباس اتاق تمیز قابل شست‌وشو، چند بار قابل پوشیدن است»؟ پاسخ به این سوال به عوامل متعددی بستگی دارد؛ از جمله کیفیت آبی که برای شست‌وشوی لباس استفاده می‌شود.

نظارت بر کیفیت آب از آخرین چرخه آبکشی ممکن است اطلاعاتی در مورد میزان ذرات آلاینده ارائه دهد. اگر سطح ذرات بالا باشد، انتظار می‌رود که لباس آلوده باشد و دیگر نباید لباس را با آن آب شست‌وشو داد.

بیشتر بخوانید | فیلتر کیسه ای چیست

مشاهده تعداد گرد و غبار موجود در هوا از طریق خشک‌کن کلین روم، می‌تواند وضعیت لباس را نشان دهد. اگر هوا آلوده باشد، لباس نیز آلوده خواهد بود. علاوه بر این، روش‌های زیادی برای آزمایش اثربخشی شست‌وشو و همچنین میزان ماندگاری مواد لباس وجود دارد، مانند تست فیلتر خلاء ASTM، Helmke Drum و غیره.

از سوی دیگر، کلین روم ها کلاس بالا، لباس‌های یکبار مصرف انتخاب می‌کنند؛ زیرا ایمن‌ترین و مقرون به‌صرفه‌ترین انتخاب هستند. پوشاک یکبار مصرف باید برای کارمندان باکیفیت و راحت باشند. تعداد زیادی از کلین روم ها، از ترکیبی از لباس‌های قابل شست‌وشو و قابل استفاده مجدد استفاده می‌کنند.

به عنوان مثال، شاید بتوان لباس اتاق تمیز را شسته و قابل استفاده مجدد کرد، اما روکش کفش پس از هر بار استفاده دور انداخته می‌شود. انتخاب لباس‌های یکبار مصرف و قابل شست‌وشو با توجه به ملاحظاتی مانند نوع لباس، راحتی، طبقه بندی و کاربرد اتاق تمیز و غیره تعیین می‌شود.

لباس‌ های یکبار مصرف و قابل شست‌وشو برای اتاق تمیز

روش انتخاب لباس‌ های اتاق تمیز

اگر همه پارامترهایی که می‌توانند بر لباس اتاق تمیز تاثیر بگذارند کاملا تحت کنترل نباشند، حتی بهترین لباس‌ های کلین روم هم می‌توانند مشکلاتی ایجاد کنند. اول از همه، خواص مواد باید با توجه به نیاز تعریف شود. الزامات فنی مانند احتباس ذرات بالا (نفوذناپذیری) و نگرانی‌های کارکنان در مورد راحتی در پوشیدن لباس (تنفس‌پذیری بالا) نیز باید در نظر گرفته شوند.

بیشتر بخوانید | پس باکس اتاق تمیز چیست

علاوه بر این، انتخاب و تعریف تجهیزات و لوازم جانبی خاص مانند زیپ، جیب و غیره نیز باید مورد توجه قرار گیرد. شرایط محیطی اتاق‌های تمیز مربوطه که قرار است لباس‌ها در آنها استفاده شوند نیز نقش مهمی دارند. در اینجا لازم است به دما و رطوبت اشاره نیز اشاره کنیم.

یکی از نکات مهم این است که الزامات ویژه در محل کار، برای مثال در صورت لزوم، الزامات ویژه در زمینه تجهیزات حفاظت شخصی نیز باید در نظر گرفته شود. ضدعفونی کردن یا تمیز کردن حرفه‌ای لباس، بخش ضروری یک لباس اتاق تمیز است. آموزش کارکنان نیز یکی از ویژگی‌های مهم اثربخشی لباس کلین روم به شمار می‌رود.

GMP اتحادیه اروپا و الزامات لباس اتاق تمیز

پیوست ۱۷ از جلد چهارم رویه خوب تولید اتحادیه اروپا (EU GMP) اتاق‌های تمیز صنعت داروسازی را به چهار درجه تقسیم می‌کند: A، B، C و D که برای اهداف مختلفی کاربرد دارند:

  • اتاق تمیز کلاس A مربوط به نواحی موضعی است که برای کارهای پرخطر کاربرد دارند، مثل نواحی مخصوص پر کردن آمپول‌ها و بطری‌های شیشه‌ای دارو که پس از پر شدن، در شرایط ضدعفونی بسته‌بندی می‌شوند. این نواحی اغلب از واحدها یا میزهای کاری مختلف دارای جریان هوای یک‌طرفه تشکیل شده‌اند.
  • کلین روم کلاس B مربوط به اتاق‌هایی است که در پرکردن بسته‌های دارویی یا فرآوری در شرایط ضدعفونی کاربرد دارند که برخی نواحی موضعی کلاس A هم در آن‌ها وجود دارد.
  • کلین روم کلاس C و D مربوط اتاق‌های تمیز مخصوص فرآیندهای کمتر حساس است که با تولید محصولات استریل در ارتباط هستند.
  • اتاق تمیز کلاس C مربوط به تولید محصولاتی است که ریسک آلودگی دارند و برای پرکردن آمپول‌ها و بطری‌های شیشه‌ای دارویی کاربرد دارند که معمولاً پس از بسته‌بندی استریل می‌شوند (مثلاً در اتوکلاو.) هم‌چنین در تولید ضدعفونی محلول‌هایی کاربرد دارد که قبل از پر کردن بسته‌بندی‌ها، از فیلتر استریل گذشته‌اند.
  • کلین روم کلاس D برای تولید محلول‌ها و آماده‌سازی اجزاء مختلف فرآیند پر کردن کاربرد دارد. این نوع اتاق‌های تمیز در تولید قرص و جابه‌جایی اجزاء (مثلاً بعد از شست‌وشو) نیز کاربرد دارند. اتاق‌های تمیز کلاس D در مرحله انتهایی تولید انبوه نیز کاربرد دارند.

لباس اتاق تمیز مورد توصیه GMP اتحادیه اروپا باید این الزامات را برآورده کنند:

  • لباس کلین روم کلاس D: مو و یا ریش باید پوشانده شود. باید لباس محافظ معمولی، کفش مناسب یا روکش کفش پوشیده شود. برای جلوگیری از ورود هرگونه آلودگی به اتاق تمیز باید تدابیر مناسب اتخاذ شود.
  • لباس کلین روم کلاس C: مو و یا ریش باید پوشانده شود. باید بلوز و شلوار یک‌تکه یا دوتکه پوشیده شود و دور مچ و یقه بسته شود. باید از کفش مناسب یا روکش کفش استفاده شود. لباس نباید تقریباً هیچ پرز یا ماده دیگری منتشر کنند.
  • لباس اتاق تمیز کلاس B: کلاه باید مو و یا ریش را کامل بپوشاند و در یقه بلوز فرو رود. باید از ماسک صورت استفاده کرد تا مانع انتشار قطرات شود. باید از دستکش‌های لاستیکی یا پلاستیکی غیرپودری استریل و کفش‌های استریل یا ضدعفونی شده استفاده کرد. پاچه‌های شلوار و آستین‌ها باید به ترتیب در کفش و دستکش‌ها فرو برده شوند. لباس محافظ نباید تقریباً هیچ پرز یا ماده دیگری منتشر کند و مانع عبور ذرات تولیدشده توسط بدن انسان شود.

رویه‌ های توصیه شده و لباس اتاق تمیز

مؤسسه علوم و فناوری‌های زیست‌محیطی (IEST) رویه‌های استانداردی را برای کاربردهای از پیش تعیین‌شده فناوری زیستی ارائه می‌دهد. گروه‌های کاری این مؤسسه، تمام این اسناد را تدوین می‌کنند. دو سند مربوط به لباس اتاق تمیز عبارت هستند از:

  • ۰۰۳IEST-RP-CC- «با عنوان: ملاحظات لباس کلین روم و سایر محیط‌های کنترل‌شده»
  • ۰۰۵IEST PR-CC- «با عنوان: دستکش‌ها و انگشتانه‌های اتاق‌های تمیز و سایر محیط‌های کنترل‌شده»

رویه‌ های توصیه شده و لباس اتاق تمیز

الزامات عمومی لباس اتاق تمیز

لباس اتاق تمیز باید سه الزام اصلی را برآورده کنند:

  • لباس اتاق تمیز باید مانع مناسبی بین کاربر و محیط بیرونی ایجاد کند، یعنی به اندازه کافی فیلتر خوبی باشند.
  • لباس اتاق تمیز جنس لباس طوری باشد که پرز ندهد، یعنی خودش نباید به عنوان یک خطر آلودگی مطرح باشد.
  • لباس اتاق تمیز باید تا حد امکان کاربرد راحتی داشته باشد یعنی نباید ناراحت یا محدودکننده باشد.

این سه مورد باید در کنار یکدیگر بررسی شوند زیرا گاه با هم تداخلاتی دارند. بهترین فیلتر ممکن در واقع یک کیسه پلاستیکی است که هیچ ذره یا گازی را عبور نمی‌دهد ولی چنین پوششی راحت نیست و کاربرد را اذیت می‌کند! باید بین کارآیی فیلتراسیون و راحتی کاربر تعادل برقرار کرد که یکی از پیشرفت‌های قابل توجه قرن اخیر در حوزه تولید لباس اتاق تمیز محسوب می‌شود.

تعداد ذراتی که یک فرد با روپوش معمولی در حالات مختلف فعالیت تولید می‌کند.

فعالیت فردیتعداد ذرات آزادشده در دقیقه (بزرگ‌تر یا مساوی ۳/۰ میکرومتر)
ایستادن یا نشستن بی‌حرکت۱۰۰۰۰۰
حرکات سبک۵۰۰۰۰۰
حرکات سنگین۱۰۰۰۰۰۰
تغییر موقعیت۲۵۰۰۰۰۰
راه رفتن آهسته (۹/۰ متر بر ثانیه)۵۰۰۰۰۰۰
راه رفتن عادی (۶/۱ متر بر ثانیه)۷۵۰۰۰۰۰
راه رفتن سریع (۲/۲ متر بر ثانیه)۱۰۰۰۰۰۰۰

اکثر تحقیقات و بررسی‌ها در زمینه کنترل آلودگی و فناوری کلین روم به اواسط دهه ۶۰ قرن گذشته برمی‌گردند. از آن زمان تا کنون اتفاقات زیادی افتاده است. سبک زندگیمان به‌طور قابل توجهی تغییر کرده است، رفتارهای متفاوتی در پیش گرفته‌ایم، شیوه‌های نظافت شخصی جدیدتر و جامع‌تری اتخاذ کرد‌ایم، روش شست‌وشوی لباسمان تغییر کرده است و مواردی از این دست. همه این عوامل می‌توانند تأثیرات قابل توجهی بر انتشار آلاینده‌ها داشته باشند. اما سؤال این است که این تأثیرات در راستای بهبود هستند یا برعکس؟

لباس اتاق تمیز

میزان آلایندگی انسان (تعداد ذره در دقیقه)، در لباس مختلف و در حین فعالیت‌های مختلف. قطر ذرات مختلف در هوا، بزرگ‌تر مساوی ۵۳/۰ میکرومتر.

لباس اتاق تمیز جدول

ذرات با منشاء انسانی

انسان می‌توان به طرق مختلف عامل انتشار ذرات و میکروارگانیسم‌ها باشد که شامل این موارد می‌شوند

  • پوسته
  • میکروارگانیسم
  • مو
  • شوره
  • بلورهای نمک خشک‌شده عرق
  • مواد حالت‌دهنده مو
  • باقیمانده شامپو و نرم‌کننده مو
  • باقیمانده شوینده و نرم‌کننده منسوجات
  • الیاف منسوجات
  • مواد آرایشی
  • ذرات سیگار
  • بزاق دهان
  • باد معده
  • ترشحات بینی

انسان تعداد قابل توجهی از ذرات را تولید می‌کند. بخش قابل توجهی از این ذرات، مربوط به لایه بیرونی سطح پوست می‌شوند اما می‌توانند از دهان و بینی هم وارد محیط اطراف شوند (مثلآً هنگام تنفس، عطسه، سرفه، خنده، آواز خواندن و یا فریاد زدن).

همان‌گونه که در جدول زیر نشان داده شده است، بسیار از ذرات خروجی از دهان و بینی به شدت آلوده به میکروارگانیسم‌ها هستند.

بیشتر بخوانید | فیلتر هپا چیست

تعداد ذراتی که در فعالیت‌‌های مختلف از دهان و بینی خارج می‌شوند.

فعالیت فردیلباس آزمایشگاهفقط زیرشلواری
عطسه۱۰۰۰۰۰۰۳۹۰۰۰
سرفه۵۰۰۰۷۰۰
بلند صحبت کردن (۱۰۰ کلمه)۲۵۰۴۰

یکی از راه‌های بسیار مؤثر برای پایین نگه داشتن سطح ذرات دارای منشاء انسانی و در نتیجه کاهش ریسک آلودگی محصول، محدود کردن تعداد افراد در تماس با فرآیند و پوشیدن لباس‌ های مخصوص اتاق تمیز است که به عنوان مانع عمل می‌کنند و در اصطلاح «فیلتر کارکنان» خوانده می‌شوند.‌ استفاده از لباسی که به‌طور خاص برای اتاق تمیز طراحی شده‌اند، به‌طور چشمگیری تعداد ذراتی را که ممکن است در محیط پخش شوند، کاهش می‌دهد.

به عنوان مثال، لباس اتاق تمیز می‌توانند شامل چکمه‌های ساق‌بلندی که زیر زانو بسته می‌شوند، دستکش‌هایی که مانع عبور ذرات می‌شوند، کلاه، محافظ صورت (ماسک صورت) و در برخی موارد محافظ چشم (عینک) باشند. محافظ چشم در قالب عینک، احتمال انتقال ذرات و قطرات تولیدشده در چشم را به هوای اطراف کاهش می‌دهد که ممکن است در اثر گرانش، روی مواد در حال پردازش سقوط کنند.

یکی دیگر از فعالیت‌هایی که با کارکنان و هم‌چنین ایجاد و نشست آلودگی‌ها در ارتباط است، تماس فیزیکی دست یا سایر قسمت‌های بدن کارکنان با سطوح مختلف است. ذرات، چربی‌ها و سایر مواد مایع، از طریق لمس روی  سطوح حساس می‌نشینند. با کاهش الزام تماس با سطوح حساس و هم‌چنین استفاده از دستکش‌های تمیز و یا سایر ابزار در صورت نیاز غیرقابل اجتناب به جابه‌جایی یا لمس یک سطح، می‌توان این نوع آلودگی را محدود کرد.

لباس اتاق تمیز

فلور میکروبی بدن انسان

میلیاردها میکروارگانیسم روی پوست و در برخی از قسمت‌های بدنمان وجود دارند. به این موجودات فلور طبیعی بدن گفته می‌شود. از آن‌جا که همه این میکروارگانیسم‌ها در داخل و روی بدن ما زندگی می‌کنند، می‌توان آن‌ها را انگل خواند.

گرچه ما نیز از حضور آن‌ها چیزهای زیادی به دست می‌آوریم. یعنی ما انسان‌ها در هماهنگی و همزیستی با فلور طبیعی بدن خود زندگی می‌کنیم. سؤال اصلی این‌جا است که فایده تعامل بین بدن و فلور طبیعی آن چیست؟ به عنوان مثال، عملکرد میکروارگانیسم‌های عادی داخل و روی بدن ما، عبارت هستند از:

  • عقب راندن ارگانیسم‌های بیماری‌زا (میکروارگانیسم‌هایی که قادر به ایجاد بیماری روی پوست و غشاهای مخاطی ما هستند)،
  • تولید ویتامین در روده بزرگ

هنگام مطالعه دقیق میکروارگانیسم‌های بدن انسان، مشخص می‌شود که قسمت‌های مختلف بدن تفاوت‌های قابل‌توجهی از نظر حضور و تعداد میکروارگانیسم‌ها در واحد سطح دارند. که معمولاً ناشی از تفاوت در مقادیر غذا، رطوبت، دما و اکسیژن است. در یک رابطه همزیستی همیشه یک وضعیت تعادل وجود دارد. فلور طبیعی بدن انسان را می‌توان به این موارد تقسیم کرد:

  • فلور پوست
  • فلور بینی
  • فلور چشم
  • فلور دهان و گلو
  • فلور دستگاه گوارش
  • فلور مجاری ادراری

اکیاس؛ عرضه‌کننده انواع لباس اتاق تمیز

آلاینده‌ها از طریق افراد وارد اتاق تمیز می‌شوند و به محصولات می‌رسند. به همین خاطر، شاید مهم‌ترین نکته در کلین روم و حفظ پاکیزگی محیط، لباسی باشد که کارکنان از آن استفاده می‌کنند. از آنجایی که هدف کلین روم به حداقل رساندن ذرات است، پوشیدن لباس‌های مورد تایید اتاق تمیز روی لباس‌های معمولی و پوشاندن پوست و موهای در معرض دید، ضرورت دارد.

گروه اکیاس گروپ متخصص در طراحی و پیاده‌سازی کلین روم در ایران است. ما در اکیاس انواع تجهیزات اتاق تمیز را با بالاترین کیفیت و قیمت رقابتی به شما عرضه می‌کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره لباس اتاق تمیز، با کارشناسان ما در اکیاس گروپ تماس بگیرید.

انسان عامل اصلی آلودگی در کلین روم است، به طوری که ۴۰ درصد از کل آلودگی‌ها در کلین روم ها به طور مستقیم توسط انسان ایجاد می‌شوند. این مطلب در مورد آلودگی ذرات و هم آلودگی میکروبیولوژیکی نیز صدق می‌کند. لباس اتاق تمیز به عنوان یک سپر محافظتی عالی، یک مانع بین فرد، کلین روم و محصول ایجاد می‌کند. به همین خاطر، پرسنل شاغل در اتاق تمیز ضمن رعایت اصول بهداشتی، باید لباس خاصی نیز بپوشند

لباس اتاق تمیز پوشاکی است که پرسنل شاغل در کلین روم یا محیط کنترل‌شده می‌پوشند و یکی از تجهیزات حفاظت شخصی به شمار می‌رود. لباس‌های اتاق تمیز برای جلوگیری از انتشار آلودگی ذرات روی بدن انسان در اتاق تمیز طراحی شده‌اند

تجهیزات اکیاس گروپ

اتاق تمیز شامل تجهیزات مختلفی است و برای اینکه یک کلین روم مطابق با استانداردها باشد باید از تجهیزاتی که مناسب استفاده کند. در ادامه به چند مورد از تجهیزات اتاق تمیز اشاره می کنیم: 

Rate this post
اسکرول به بالا